zaterdag 9 september 2017

Schrijf je in voor de Kinder- en Jeugdjury
Goed nieuws voor alle kinderen en jongeren die graag lezen: de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) gaat weer van start! De KJV is er voor alle kinderen en jongeren die graag boeken over verschillende thema's lezen en hun leeservaringen willen delen met leeftijdsgenoten. Voor KJV Schoten zijn we nog op zoek naar juryleden van 8 tot 16 jaar. Deelname aan de KJV is volledig gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven kan enkel ter plaatse in de bibliotheek: de handtekening van één ouder is immers verplicht. De inschrijvingsperiode loopt nog tot en met woensdag 13 september. Ook dit jaar zijn er vier leeftijdsgroepen actief in Schoten:

groep 3: 8 tot 10-jarigen (3e en 4e leerjaar)
groep 4: 10 tot 12-jarigen (5e en 6e leerjaar)
groep 5: 12 tot 14-jarigen (1e en 2e middelbaar)
groep 6: 14 tot 16-jarigen (3e en 4e middelbaar)

Doe je mee? Dan lees je van begin november 2017 tot einde maart 2018 de 8 genomineerde boeken van jouw leeftijdsgroep: je leest dus 2 boeken per maand. Eén keer per maand kom je samen met je begeleid(st)er en de andere juryleden van je leesgroep om de boeken te bespreken. Als je alle boeken hebt uitgelezen, mag je meestemmen voor het beste boek. De winnende boeken worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke slotreceptie in het Kasteel van Schoten. Dan is er voor jou nog een leuke verrassing.
Wil je meelezen, maar kan je niet aansluiten bij een leesgroep? Dan kan je meedoen met de internetjury. Je leest dan op eigen houtje de boeken en je geeft je stem zelf door via de website van de KJV. Laat zeker in de bibliotheek weten dat je meedoet met de internetjury: dan worden de boeken voor jou opzij gelegd en dan krijg je ook een uitnodiging voor het slotfeest.
Is lezen voor jou moeilijk? Ook dan kan je meedoen met de KJV! Alle boeken zijn er ook als luisterboeken en grootletterboeken.
De inschrijvingsformulieren kan je afhalen in de bibliotheek of downloaden van de website. Wens je nog meer informatie? Raadpleeg www.kjv.be of contacteer de KJV-coördinator Britt Duthoy: britt.duthoy@schoten.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten